Međunarodni dan mladih obeležava se svake godine 12. avgusta kako bi se međunarodnoj zajednici skrenula pažnja na pitanja mladih i proslavio potencijal mladih kao aktivnih partnera u globalnom društvu. Ovogodišnja tema  je HRANA, tj. kako se može transformisati čitav sistem povezan sa hranom i kako mladi mogu doprineti da naša planeta i svi ljudi žive zdravim životom.

Širom Srbije, Kancelarije za mlade organizuju radionice svake godine na današnji dan i pozivaju mlade ljude da se više angažuju u društvu i učestvuju aktivno u rešavanju problema mladih ali i globalnih problema.

Kroz obrazovanje mladih, angažovanje, inovacije i preduzetnička rešenja, ovogodišnji Međunarodni dan mladih ima za cilj da mladim ljudima pruži priliku da učestvuju na raznim radionicama, slušaju webinare i da prisustvuju samitu o sistemima hrane na visokom nivou. Ove godine će samit za Međunarodni dan mladih  praktično sazvati DESA u partnerstvu sa Organizacijom za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija i Glavnom grupom za decu i mlade.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

©2024 Romkinje Vojvodine. Created by Left Bank

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account

Skip to toolbar